Infinity Beauty x
Beauty Tips ;)
Saturday, May 12, 2012 @ 11:30 PM | 0 Comment [s]

Assalamualaikum w.b.h 


Muehehe. K, mesti semua semangat en nak baca entry Meera kali ni. Well, for all the girls, siapa taknak jadi cantik annn *kelip kelip mata* Well, tipsnya takda la nak kena beli product product tu segala -.- Kang aku suruh hang semua beli SKII macam aku ada berani? XD K, tips ni semua berkait dengan islam ^^ So don't worry lah, duit korang takkan lesap and muka korang takkan ada apa apa effect kalau pakai bahan toxic tu semua. K, lets go.

  1. Urut wajah dengan air dri bawah dagu hingga ke atas dahi diiringi selawat ke atas Nabi Muhammad s.a.w. 3 kali.
  2. Guna jari telunjuk kedua-dua belah tangan dan letakkan bawah dagu. Pusingkan jari ke pipi, pipi ke hidung dan seterusnya ke bahagian dahi.
  3. Lakukan setiap pagi disusuli dengan meminum air suam sebelum mengambil sarapan pagi. Jangan sekali mengurut wajah dari atas ke bawah kerana ia akan mempercepatkan proses kedutan. *Korang nak ke muka korang berkedut --'
  4. Bangun pagi baca doa, amalkan petua ini sebelum mandi dan gosok gigi. Masukkan air dalam mulut selama 10 saat dan selawat 3 kali dalam hati. Kemudian, baru diteguk.
  5. Baca ayat 35 hingga 38 surah Al-Waqiah setiap kali mandi untuk curahan pertama, mulakan dari kepala. *Tak tahu hang p google sendiri :P
  6. Dah solat subuh, bacalah surah Yusuf kemudian minum 3 teguk air suam. Mudah-mudahan wajah kelihatan berseri dan awet muda. *Tak tahu surah Yusof? P google lagi :P
  7. Buat senaman ringan. Hirup udara segar luar dan jalan tanpa memakai kasut di halaman yang berumput. Geselkan kaki di atas rumput yang masih berembun.
  8. Potong kuku atau rambut pada hari-hari baik iaitu Isnin, Khamis dan Jumaat. Mulakan dari telunjuk kanan sehingga kelingking jari kanan, seterusnya kelingking jari kiri ke ibu jari kiri dan diakhiri dengan ibu jari kanan. Amalkan menanam kuku dan rambut yang dipotong atau gugur mudah-mudahan mendapat berkat di dunia dan akhirat
  9. Masa nak mekap mekap waktu pagi baca selawat di kedua-dua telapak tangan dan rautkan ke muka beserta niat dalam hati supaya diindahkan wajah seperti wajah Nabi Yusuf AS. Amalkan setiap pagi.
  10. Ketika makan, janganlah disulam dengan minum air. Minumlah setelah setengah jam selepas makan.
  11. Rajin baca Al-Quran dengan niat ikhlas kerana Allah. Amalkan solat tahajud.
  12. Sentiasa tenang dan bersikap positif. Mulakan sesuatu urusan dengan nawaitu baik dan niat kerana Allah.
  13. Maafkan semua orang sebelum tidur.
// Tips ni aku jumpa kat blog kak NisaKay ;) All credits to her.


Bonjour

Hello Im Meera Lanaa. The owner of course. Thanks for visiting my blog. Wanna ask, shoutbox. I won't eat you unless you look... delicious
Know me more?

Navigation



Ask me maybe?



Credit

DEEP
X O X O
Best view in Google Chrome